ТУРИЗМДИН ӨНҮГҮҮСҮНӨ БИОЛОГИЯЛЫК КООПСУЗДУКТУ КАМСЫЗ КЫЛУУДАГЫ КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН КОРУК АЙМАКТАРЫНЫН МОНИТОРИНГИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул илимий эмгек Кыргыз Республикасынын корук аймактарынан туризмдиѳнүктүрүүдѳгү биологиялык коркунуч жана коопсуздукту камсыз кылууга байланыштуужаратылыш очокторду жана аймактарды, адамга жаныбарларга жалпы мүнѳздүү болгонкүйдүргү, туляремия, лептоспироз, бруцеллёз ооруларынан коргонуч иштерин аныктооүчүн жүргүзүлгѳн мониторингдин алгачкы жыйынтыгы чыгарылды.