УРАЛ РЕГИОНУНУН АЙМАГЫНЫН ВЕТЕРИНАРДЫК КООПСУЗДУГУН САКТООНУ ИЛИМИЙ ЖАКТАН КАМСЫЗДОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул илимий макалада Урал регионунда стратегиялык ветеринардык коопсуздукту камсыз кылуудагы илимий изилдѳѳнүн негизги багыттары каралган. Мал чарбасынан сапаттуу жана коопсуз продукцияны алууга ветеринариялык медицинага илимий ыңгайлуу жолдорун ѳркүндѳтүү менен биологиялык кѳрсѳткүчтѳрдү, айыл чарба аймактардатехногендик булгануудан сактоого трансграницалык ылаңдардан коргоо багытталган системаны түзүү маселелер камтылды.Ылаңды божомолдоо, диагноздоо, алдын алуу жана андан арылуу иштери ылаңдынкозгогучунун молекулярдык-генетикалык мүнѳздѳмѳсүнѳ, антигендик пейзажына, малдыниммундук жана метоболитикалык абалына байланышынын фундаменталдуу маалыматтарга ылайык ыңгайлуу жол менен аткарылышы керек.