МЕДИЦИНАЛЫК ЖОГОРКУ МЕКТЕПТЕ «НОРМАЛДУУ ФИЗИОЛОГИЯ» САБАГЫН ОКУТУУНУН БАШТАПКЫ ЦИКЛИНДЕ PBL АКТИВДҮҮ ОКУУ МОДУЛУН КОЛДОНУУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Көйгөйгө негизделген окутуу (PBL) окуучулар үчүн конструктивдүү, өз алдынча, биргелешкен жана контексттик окутуу үчүн абдан маанилүү. Бул макалада физиологияны окуунун баштапкы этабында 1-семестрдин студенттеринде жана физиологиянын негизги курсун бүтүргөн 2-семестрдин студенттеринде PBL колдонуу менен окуу циклинин салыштырма анализи берилген. Топтордогу динамиканы жана материалды өздөштүрүү процессин байкадык. Изилдөөнүн натыйжалары 2-семестрдин студенттеринде топтун динамикасы, өз алдынча окуу жана окуу натыйжаларынын ортосундагы оң корреляция башталгыч студенттерге караганда көбүрөөк байкаларын көрсөттү. Биздин натыйжалар окуу циклин реструктуризациялоого негиз берет, бул өзгөчө башталгыч студенттер үчүн PBLди өздөштүрүү үчүн маанилүү.