БИЙИК ТОО ТУРГУНДАРЫНЫН ЖАПЫЗ ТОО ШАРТЫНДА ЖАШОО УЗАКТЫГЫНА ЖАРАША ИММУНИТЕТИНИН Т-ЗВЕНОСУНДАГЫ ӨЗГӨРҮҮЛӨР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Т-лимфоциттердин жана алардын субпопуляцияларынын параметрлерин салыштыруу берилген. Алынган натыйжалар бийик тоо тургундарынын жапыз тоо шартында жашоо узактыгына жараша иммунитеттин Т-звеносунун параметрлеринин өзгөрүшү чагылдырат.