КЫРГЫЗСТАНДЫН ТУРУКТУУ СУЛЬФИДДИК РУДАЛАРЫНАН МЕТАЛЛДАРДЫ БӨЛҮП АЛУУ БИОТЕХНОЛОГИЯСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Аталган макалада Acidithiobacillus ferroxidans адаптацияланган культурасынын ЗИФ «Кумтор» сульфиддик концентратын биокычкылдандыруу/биощелочтоо боюнча эксперименталдык маалыматтар берилди. Алынган жыйынтыктарды Кыргызстандындын кен байлыктарынан алтынды бөлүп алууга болот.