БИОКӨМҮРДҮН НЕГИЗИНДЕ БИОЭПОКСИДДИК КОМПОЗИТТИ АЛУУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Биомассанын жана эриткичтердин технологиялык шарттарына жана касиеттерине жараша 200дөн 500°Ска чейинки температуралык диапазондо аба кирбеген шартта биомассадан пиролиз жолу менен биокөмүрдү алуу процессинин негизги режимдери изилденген. Көмүртек булалары менен бекемделген биоэпоксиддик композиттердин каси-еттерине биокөмүрдүн (2;5;10, массалык %) кошулган таасири аныкталган.Композиттердин морфологиясы сканерлөөчү электрондук микроскопиянын (SEM) жардамы менен көзөмөлдөндү. Эпоксиддик матрицага биокөмүрдү киргизүү көмүртек буласы менен бекемделген композиттердин механикалык жана жылуулук касиеттерин жакшыртаары аныкталган.Негизги сөздөр: композиттер; биокөмүр; эпоксиддик чайыр; көмүртек буласы.