ТАБИГЫЙ ТИЛДЕГИ ТЕКСТТЕРДИН ҮСТҮНӨН ИШТӨӨДӨ СӨЗ ФОРМАЛАРЫНА АНАЛИЗ ЖАНА СИНТЕЗ ЖҮРГҮЗҮҮНҮН АЛГОРИТМИН ТҮЗҮҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада табигый тилдеги тексттерди сөз формаларына ажыратуунуналгоритми жана пайда болгон сөздүктөгү сөз формаларына уланган аффикстерге анализжана синтез жүргүзүүнүн алгоритми каралды. Ар бир түзүлгөн алгоритм табигый тилдинэрежелерин эске алуу менен иштелип чыкты.