ИНТЕНСИВДҮҮ ИНФРАКЫЗЫЛ ЖЫЛЫТУУ МЕНЕН КУРГАТУУ ПРОЦЕССИНИН ЭФФЕКТИВДҮҮЛҮГҮН ҮЙРӨНҮҮ ЖӨНҮНДӨГҮ МАСЕЛЕ БОЮНЧА (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада кургатылган айыл чарба продукциясын кургатуунун колдонулуп жаткан ыкмаларын талдоонун негизинде алардын жылуулук эффективдүү мүнөздөмөлөрү көрсөтүлгөн жана алардын негизинде жылуулук менен камсыз кылуунун айкалыштырылган ыкмасы, ошондой эле күн кургаткычтын жаңы конструкциясы иштелип чыккан. Күн кургатычынын негизги өзгөчөлүгү жана жетишкендиги жөнүндө жана андагы сыноо натыйжалары берилген.