САРКЕНТ МАМЛЕКЕТТИК ЖАРАТЫЛЫШ ПАРКЫНЫН АЙМАГЫН БАЙЫРЛАГАН ТАРАНЧЫ (PASSERIFORMES) СЫМАЛ КУШТАР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Орнитологиялык изилдөөлөр 2019-2020-жылдары жүргүзүлдү. Саркент мамлекеттик жаратылыш паркынын аймагында таранчы канаттуулар түркүмүнө таандык болгон 48 түр катталды. Табигый экосистемаларда жашаган 48 түрдүн ичинен 3 түр (тоо чабалекейи (Riparia rupestris), кара карга (Corvus corone) жана эжеке бээ саа (Carpodacus erythrinus) гана көп санда кездешкендиги аныкталды. Калган 17 түрүн аз санда, 16 түрүн сейрек кездешүүчү жана 6 түрүн өтө сейрек кездешүүчү түрлөр түзөөрү белгилүү болду.