ЭКИ ЖАНА КӨП ТОЛКУНДУУ МЕТОД (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада эки жана бир нече толкун узундуктары аркылуу, интерферометрия методу менен, жер бетинин топографиясын өлчөө ыкмасы талкууланат. Фотографиялык пластинкаларды колдонгон классикалык голографиялык интерферометриядан айырмаланып, санариптик голографияда эки голограмма тең керектүү толкун узундуктарын колдонуу менен өзүнчө реконструкцияланышы мүмкүн.