ЛОГИКАЛЫК ТҮЗҮЛҮШТҮ ГРАФИКАЛЫК ЖОЛ МЕНЕН ДОЛБООРЛОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макала санариптик логикалык түзүлүштөрдү графикалык жол менен долбоорлоо учурдагы көйгөйүнө арналган. Санариптик логикалык түзүлүштөрдү моделдөө үчүн логикалык өзгөрмөлөргө жараша логикалык функциялар жазылат жана аларга жараша санариптик түзүлүштөрдүн схемалары түзүлөт. Бул жумушта логикалык түзүлүштөрдү графикалык жол менен долбоорлоо каралган. Изилдөөнүн предмети болуп, программисттердин ХАКАТОН аталышындагы конкурсундагы үчүн жюрилердин койгон баллдарына жараша алдынкы орунду алган команданы белгилөөчү санариптик логикалык түзүлүштүн логикалык схемасын түзүү эсептелинет. Үч өзгөрмө каралып жаткандыгына байланыштуу, маселенин шартына жараша логикалык функция жазылып, аны минималдаштыруу максатында Карнонун картасын жана клейлөө усулу пайдаланылды. Натыйжада минималдаштырылган функция алынып, ал функциянын логикалык схемасы түзүлдү. Бул схемага жараша түрдүү сан ариптик курулмаларды куруп алуу боюнча сунуштар берилген.