ТУРК ПОМИДОРУНУН ЖАНА БОЛГАР КАЛЕМПИРИНИН ӨСҮҮСҮНӨ, ӨНҮГҮҮСҮНӨ АР КАНДАЙ КОНЦЕНТРАЦИЯДАГЫ ГУМАТТАШТЫРЫЛГАН ОРГАНИКАЛЫК МИНЕРАЛДЫК ЖЕР СЕМИРТКИЧТИН ТААСИРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Илимий макалада турк помидору жана болгар калемпири сортундагыөсүмдүктөрүнүн өсүүсүнө, өнүгүүсүнө ар кандай концентрациядагы кычкылданган күрөңкөмүрлөрүнөн алынган гуматташтырылган органикалык минералдык жер семирткичтинтаасирин лабораториялык изилдөөлөрдүн жүрүшү жана натыйжалары баяндалган.