МЕКТЕПТИН ДЕМОНСТРАЦИЯЛЫК ЭКСПЕРИМЕНТИН ГАЗ МЕНЕН ЖАРЫКТАНДЫРУУЧУ ТГ 1020 ТРАНСФОРМАТОРУ АРКЫЛУУ ӨРКҮНДӨТҮҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макала окуучулардын аң-сезиминде илимий түшүнүктөрдү калыптандыруу көйгөйүнө арналган. Анда газ менен жарыктандыруучу трансформатордун иштөө принцибинин негизинде заттын абалдары жөнүндөгү түшүнүктү калыптандыруу технологиясы чагылдырылган. Макалада газ менен жарыктандыруучу трансформатордун жардамы аркылуу мектептеги физикалык демонстрациялык экспериментти уюштуруунун мисалдары келтирилген.