АЛТЫ ЗВЕНОЛУУ ШАТУНУ ЭҢ УЗУН БОЛГОН УРГУЛООЧУ МЕХАНИЗМДИ СИНТЕЗДӨӨ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул илимий макалада кривошиптуу-коромыслолук жана эки кривошиптик звенолору өзгөчө абалга ээ болуучу механизмдердин негизинде алты звенолуу шатуну эң узун болгон, кинематикалык жана динамикалык параметрлери жакшыртылган ургулоочу механизмди синтездөө каралган.