КАЗАКСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫН АЛАКӨЛ СИСТЕМАСЫНДАГЫ КӨЛДӨРҮНДӨГҮ ОКУН ТОБУНДАГЫ БАЛЫКТАРДЫН ИКРАСЫНЫН САПАТЫН ЖАНА КООПСУЗДУГУН БААЛОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Илимий макалада окун балык тобуна тиешелүү Percidae балыгынын икрасынын азык зат катары жана биологиялык баалуулугуна жүргүзүлгөн изилдөөлөрдүн жыйынтыктары келтирилген. Изилдөөгө алынган балык икрасынын химиялык курамы туруктуу эмес экендиги, ага түрдүн, физиологиялык абалынын, жашынан, жынысына, балыктын жашаган аймагы жана башка факторлордун тасирине жараша өзгөрүсүү жөнүндө баяндалат.