ҮЧ КАБАТТУУ БОЗ ҮЙГӨ ЖАСАЛГАН ЭКСКУРСИЯДА БАЙКОО ЖҮРГҮЗҮҮ АРКЫЛУУ ТЕКСТ ТҮЗҮҮ ЫКМАСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Оштогу үч кабаттуу боз үйгө жасалган экскурсияда байкоо жүргүзүү аркылуу текст түзүү ыкмасы берилди. Бул ыкма көп жолу тажрыйбаланып, эффективдүү натыйжа берип жаткандыгын белгилөөгө болот. Студенттин кырдаал-шартка карата байкоосу, ыкчам ой жүгүртүүсү, текст түзүү ыкмасын толук өздөштүрүү жана текст студенттердин коммуникативдик компетенттүүлүктөрүн өркүндөтүүнүн негизги каражаты, таанып-билүүнүн булагы боло алары каралды.