ФОЛЬКЛОРДУК АДАБИЙ ТИЛДИН КАЛЫПТАНЫШЫНЫН АЙРЫМ МАСЕЛЕЛЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Кыргыз элинин фольклордук чыгармачылыгы адабий тилдин ар тараптуу жана көп кырдуу калыптанышынын өзгөчө этабы. Оозеки адабий тилдин калыптанышы, элдик ырым-жырым, салттык, турмуштук ырлардан тартып, макал-лакап, накыл, учкул, чечендик сөздөрдөн, лирикалык жана эпикалык поэзиясынын кичи-чоӊ жанрлардын бардыгында өнүгүүгө ээ болгон синкреттүү адабий чыгармачылык. Өзүнүн оозеки чыгармачылыгынын этабында адабий тил өтө узак жана татаал процесстерди басып өткөндүгү белгилүү жана анын жазма адабиятка тийгизген таасири жана өз ара чыгармачылык байланыштары бар. Макалада, ушул сыяктуу маселелердин тегерегинде сөз болот.