ЖЕРГИЛИКТҮҮ ӨЗ АЛДЫНЧА БАШКАРУУ ОРГАНДАРЫНДА САНАРИПТЕШТИРҮҮ МАСЕЛЕСИ БОЮНЧА (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада автор жергиликтүү өз алдынча башкаруу органдарында маалыматтык технологиялардын жана санариптештирүүнүн ролун жана мааниси каралган. Авторлор жаңы технологиялар өнүмдөрдү жана кызматтарды өндүрүүнүн жолдорун гана өзгөртпөстөн, жарандык укуктарды ишке ашырууга, инсандын өзүн-өзү ишке ашыруусуна, билимге ээ болушуна, жаңы муунду тарбиялоого жана бош убакытты өткөрүүгө жаңы мүмкүнчүлүктөрдү түзөөрүн белгилешти. Маалыматтык коомдо аралыктар кыскарып, ааламдашуу жүрүп, аймактарды өнүктүрүү үчүн болуп көрбөгөндөй мүмкүнчүлүктөр түзүлүүдө.