КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДАГЫ ПРЕЗИДЕНТТИН БИЙЛИГИНИН ИНСТРУМЕНТТЕРИН ТАРЫХЫЙ-УКУКТУК ТАЛДОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Кыргыз Республикасында Президенттин институтунун калыптанышына жана анын Конституцияга ылайык бийликти ишке ашыруусуна комплекстүү тарыхый-укуктук талдоо берилген. Конституциялык реформанын актуалдуу маселелери да талдоого алынган. Башка концепциялар чагылдырылган, атап айтканда, тизгиндөө жана тең салмактуулук системасы, бийлик органдарынын макулдашылган өз ара аракеттенүүсү, ансыз Кыргыз Республикасынын эволюциялык өнүгүүсү мүмкүн эмес.