УКУК КОРГООНУН АКЫРКЫ МОДЕЛДЕРИ ЖӨНҮНДӨ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Саясий исламдын Жакынкы Чыгыштагы жана Түркиядагы күчтөрү 20-кылымдын башында Осмон империясы кулагандан кийин Англия, Франция жана Россиянын таасиринде калыптанган аймактагы күч борборлоруна каршы аракеттенүүдө. Алар бүткүл дүйнөдөгүдөй жана аймактагыдай исламий принциптерди бекем карманган жана ыйманды активдүү жайылткан бир күч борбору болгон жаңы тартипти түзүү үчүн күрөшүп жатышат. Автор аалымдардын ой-пикирин берип, дүйнөдөгү укук коргоо органдарынын түрлөрүнө токтолгон.