КЫРГЫЗ ЭЛДИК МУЗЫКАЛЫК АТКАРУУЧУЛУК ӨНӨРҮНҮН ЗАМАНБАП ТЕНДЕНЦИЯЛАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Кыргыз элдик салттуу музыкалык аткаруучулук өнөрү нечен кылымдардан бери элдин жашоо-тиричилиги менен эриш-аркакта калыптанып, өзүнүн өнүгүүсүн улантып, бүгүнкү күнгө чейин келип жетти. Элдик салттуу музыкалык аткаруучулук өнөр – бул элдин музыкалык маданиятындагы эң маанилүү жана орчундуу бөлүктөрүнүн бири катары эсептелет. Макалада, кыргыз элдик салттуу музыкалык аткаруучулук өнөрүнүн эгемендүүлүктү алган жылдарынан берки, элдин жашоо-турмушу, ой-тилеги менен айкалышкан заманбап өнүгүү жолу каралат. Ошондой эле, заманбап өнүгүү жолуна шартталган, анын негизги тенденциялары тууралуу сөз кылынат.