КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДАГЫ ЖАЗЫК СОТ ӨНДҮРҮШҮНДӨГҮ ПРОБАЦИЯЛЫК КӨЗӨМӨЛҮНҮН ЖАЛПЫ ТҮШҮНҮГҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Кыргыз Республикасынын Жазык сот өндүрүшүндөгү пробациялык көзөмөлдүн жалпы мүнөздөмөсү жана пайда болушу иликтенет. Пробация сыяктуу феномендин ар тараптуулугу каралат, булл кылмыш-укуктук таасир көрсөтүү чарасы түрүндөгү анын маңызын жазык-укуктук көз караштан түшүнүүгө илимий мамилелердин көптүгүн аныктайт; эркинен ажыратуудан шарттуу түрдө мөөнөтүнөн мурда бошотулган жана сот тарабынан пробация көзөмөлүнүн мөөнөтүнө түзөтүү мөөнөтү жана жазык процесстик мыйзамдардын көзкарашы боюнча аныкталган адамдарга пробациялык көзөмөлдү жана көзөмөлдү пенитенциардык аткаруу.