КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН КЫЛМЫШ-ЖАЗА ПРОЦЕССИНДЕ ЖАБЫРЛАНУУЧУНУН КӨРСӨТМӨЛӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада кылмыш процессинде жабырлануучунун көрсөтмөлөрүнүн негизги түшүнүктөрү ачылат. Жабырлануучунун көрсөтмөлөрү кылмыш ишинде олуттуу жагдайларды аныктоонун маанилүү каражаты болуп саналат, эгерде жабырлануучу өз көрсөтмөлөрүндө кылмыш жасоого күнөөлүү адамдын катышуусун түздөн-түз көрсөтсө же кылмыштын жагдайлары жөнүндө ал берген маанилүү маалымат. кылмыш келечекте күнөөлүү адамды аныктоого мүмкүндүк берет. Жабырлануучунун көрсөтмөлөрүнүн жардамы менен конкреттүү иш боюнча белгиленүүчү башка жагдайлар да далилдениши мүмкүн. Жабырлануучунун көрсөтмөлөрүнүн жардамы менен жазык ишинин жагдайларынын аныктыгын аныктоо мүмкүнчүлүгү ошондой эле чындыкты көрсөтүүнүн милдеттүүлүгү менен камсыз кылынат. Жабырлануучунун көрсөтмөлөрү менен айыпталуучунун көрсөтмөлөрүнүн ортосундагы юридикалык маани жана айырма каралат.