ЖАШТАРДЫН ДИНИЙ МАДАНИЯТЫН ЖАНА РУХАНИЙ АДЕПТИК АҢ СЕЗИМИН КАЛЫПТАНДЫРУУ МАСЕЛЕЛЕРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макала Кыргызстан жаштарынын диний ишенимдерин талдоого арналган. Кыргызстанда эгемендүүлүктү алгандан кийинки мезгилдеги диний кайра жаралуунун себептери көрсөтүлдү. Республикадагы азыркы жаштардын динге карата мамилеси каралат. Көп конфессионалдуу коом калыптанып жаткан шарттагы кыргыз жаштарынын динге карата ишенимдеринин өзгөчөлүктөрү мүнөздөлөт. Бишкек шаарынын жаштарын, студенттерин социологиялык сурамжылоонун негизинде диндин жайылышы, айрыкча Кыргыз Республикасынын жаштарынын арасындагы исламдын таралышынын ар түрдүү аспектилери, сандык жана сапаттык аспектилери көрсөтүлдү. Исламдын Кыргызстандагы саясатташуу жана радикалдашуу тенденциясы күчөп баратканы жана Кыргызстандагы исламдын радикалдуу агымдарынын жайылуусунун алдын алуу жана көзөмөлдөө механизмдери белгиленди.