КЫРГЫЗСТАНДАГЫ СТРУКТУРАЛЫК БИР ТЕКТҮҮ ЭМЕС РУДА КЕНДЕРДИН ЧЫҢАЛУУ-ДЕФОРМАЦИЯЛАНГАН АБАЛЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Кыргызстандагы структуралык бир тектүү эмес рудалык кен дердин тоо тектүү массивдери каралат. Узак мөөнөттөгү жүргүзүлгөн табигый эксперименталдык изилдөөлөрдүн маалыматтары жана каралып жаткан тоо тектеринин чыңалуу-деформациялык абалына баа берүүнүн натыйжалары келтирилген.