ЖУСУП БАЛАСАГЫНДЫН ЭТИКАЛЫК КӨЗ КАРАШЫНЫН ОНТОЛОГИЯСЫ: ФИЛОСОФИЯЛЫК ТАЛДОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Макалада орто кылымдардагы Чыгыштын чыгаан ойчулу, “Куттуу билим”поэмасынын автору Жусуп Баласагындын социалдык-этикалык көз караштары азыркыфилософиялык дискурстун алкагында талдоого алынат. Этикалык онтологиянын негизгисубъекти – бул албетте адам, анын коомдогу орду тууралуу маселе. Жусуп Баласагынөзүнүн чыгармасында идеалдуу коомдук түзүлүштүн, анын этикалык парадигмаларынынакыйкаттыкка жана билимге таянган белгилүү моделин түзгөндүгү – макалада өзөктүүмаселе катары каралат.