2010-ЖЫЛДАГЫ ИЮНЬ ОКУЯСЫ ЖАНА ӨЗБЕКСТАНДАГЫ КЫРГЫЗДАР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Макала Өзбекстандагы кыргыздардын соңку мезгилдердеги абалынизилдөөгө арналган. СССР тарагандын кийинки Өзбекстандагы улуттар аралык мамилелер,көп улуттуулук багытындагы саясаты, алардын бул өлкөдөгү кыргыздарга тийгизгентаасири, алардын демографиялык абалы анализденди. Ошонун бирге Кыргызстандагы2010-жылдагы Ош окуялары учурундагы өзбекстандык кыргыздардын абалы, коңшуулуттар менен мамилеси жана мамлекеттин абалга болгон саясаты изилденди.