СУУДА ЭРҮҮЧҮ СОСТАВЫНДА ЖЕЗ ЖАНА КОБАЛЬТ КАРМАГАН КАРБОКСИЛЦИАНИН КАТАЛИЗАТОРУН СИНТЕЗДӨӨ ЫКМАСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Макалада Кыргызстан кендеринин күрөң көмүрлөрүнөн алынган меллиткислотасынын негизинде синтезделген сууда эригич составында жез жана кобальт кармаганкарбоксилцианаин катализаторун алуу акмасы жазылган.