АНЕСТЕЗИНДИН ПИРИДОКСАЛЬ ГИДРОХЛОРИД ЖАНА ГЛЮКОЗА МЕНЕН ӨЗ АРА АРАКЕТТЕНИШYY МЕХАНИЗМИ ЖАНА КИНЕТИКАСЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Анестезиндин пиридоксаль гидрохлорид жана глюкоза менен болгонөз ара аракеттенишүү механизми жана кинетикасы изилденди. Салыштырмалуу шарттардаанестезиндин пиридоксаль жана глюкоза менен конденсациясы эки түрдүү кинетикалыкстадия аркылуу жүрөт: биринчи тез жүрүүчү стадиясы - анестезиндин пиридоксаль жанаглюкозага кошулуусу аминспирттерин пайда кылса, экинчи жай жүрүүчү стадиясы-Известия НАН КР, 2021, № 1 7аминспирттеринин дегидратациясы Шиффтин негиздерин, N-гликозиламинди пайда кылууменен жүрөт. Анестезиндин пиридоксаль жана глюкоза менен болгон конденсациясынынара аракеттенишүү схемасы келтирилди.