(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
«Жаңы дүйнөлүк тартип доорундагы мамлекеттүүлүк» макаласы XXI кылымдагы глобалдык саясий, экономикалык жана технологиялык өзгөрүүлөрдүн шартында мамлекеттик эгемендүүлүктүн (суверенитеттин) кризиси жана аны кайрадан аңдаптүшүнүү призмасы аркылуу мамлекет институтунун трансформациясын талдоого арналган. Изилдөөнүн борборунда — мамлекеттердин өз ара көз карандылыгынын өсүшү, улуттуктан жогорку жөнгө салуу механизмдеринин (БУУ ж.б.) начарлашы жана ири державалардын позициясынын күчөшү кырдаалында эгемендүүлүктү сактоо жана ишке ашыруу көйгөйү турат.