(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макала жарандык авиациядагы коопсуздуктун философиялык тобокелдиктерин талдап чыгат. Изилдөөнүн негизги максаты — коопсуздук түшүнүгүн философиялык, этикалык жана техникалык аспектилерде карап, адам факторунун ролун жана моралдык жоопкерчиликти аныктоо. Мазмунунда Хайдеггер, Эллюл, Йонас жана башка философиялык концепцияларга таянып, авиациялык коопсуздуктун философиялык жана этикалык негиздери изилденген. Макалада техникалык, адамдык жана моралдык компоненттердин өз ара байланыштары каралган, ошондой эле коопсуздук деңгээли жана тобокелдикке жол берүү маселелери талданган.