(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада глобалдашуу шартында ислам менен радикалдашуу феноменинин өз ара байланышы философиялык-методологиялык негизде талдоого алынат. Изилдөөдө исламды нормативдик-баалуулукка негизделген диний система катары, ал эми экстремизмди саясий зомбулуктун формасы катары кароо аркылуу алардын онтологиялык айырмачылыгы негизделет. Ислам сыяктуу татаал диний-цивилизациялык мурасты терроризм менен теңдештирүү концептуалдык жактан туура эмес экендиги жана бул көрүнүштөрдүн геосаясий жана модернизациялык факторлор менен шартталышы көрсөтүлөт.