(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада кыргыз элинин улуттук баалуулуктары жөнүндө сөз болот. Изилдөөнүн предмети: поэзиядагы маданий код. Ал аркылуу улуттук баалуулуктардын сакталып келүү жолдорун аныктап берүү – макаланын максаты. Улуттук маданияттын уникалдуулугу адам баласынын жашоо ишмердүүлүгүнүн ар кыл тармактарында, анын ичинде поэзияда да өз чагылышын табат. Кандай гана этнос болбосун, анын улуттук маданиятында ар түрдүү коддордун жыйындысы камтылган, ал ушул негизде улуттук-маданий мейкиндиктин бирдиктүү кодун калыптандырат.