(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Анестезиндин пиридоксаль гидрохлорид жана глюкоза менен өз ара аракеттешүүсүнүн кинетикасы жана механизми салыштырмалуу шарттарда изилденди. Анестезиндин пиридоксаль жана глюкоза менен конденсациясы эки кинетикалык жактан айырмаланган стадия аркылуу жүрөт: биринчи тез стадия – аминдин пиридоксаль жана глюкоза менен кошулуп, аминоспирттерди пайда кылуусу; экинчи, жайыраак стадия – аминоспирттердин дегидратациясы аркылуу Шифф негиздери жана N-гликозиламиндердин пайда болушу. Пиридоксаль гидрохлориди менен глюкозанын конденсация продуктуларынын анестезин менен өз ара аракеттешүүсүнүн схемалары сунушталды.