(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул илимий макалада академик Бектемир Мурзубраимовдун илимий-изилдөө жана педагогикалык ишмердүүлүгүнүн өнүгүшү, анын химия илиминин өнүгүүсүнө кошкон салымы жана билим берүү тармагындагы илимий-педагогикалык иш-аракеттерине байланыштуу болгон материалдар чагылдырылган. Аны менен бирге билим берүү тармагы үчүн зарыл болгон педагогикалык кадрларды даярдоо процессиндеги жетишилген ийгиликтерге анализ берилген. Химия илиминин өнүгүүсүнө жана илимий иштерди жүргүзүү процессине таандык болгон жагдайларга анализ жүргүзүлгөн. Илимпоздор тарабынан аткарылган изилдөө иштерине байланыштуу ой-пикирлер камтылган.