(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада Чүй өрөөнүндө өстүрүлгөн дары-дармек, эфир майы жана декоративдүү өсүмдүктөрдүн түрлөрүнө фенологиялык байкоолордун жыйынтыктары берилген. Көчөттөрдүн чыгуу, гүлдөө, мөмө берүү жана тынч алуу убактысы белгиленген. Алынган маалыматтар өсүмдүктөрдүн аймактын катаал континенттик климатына ыңгайлашуусун чагылдырат жана аларды өстүрүү келечеги жөнүндө тыянак чыгарууга мүмкүндүк берет.