(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада титан жана V0,6Mo0,4 куймасынан турган системасынан алынган продуктанын термогравиметриялык жана дифференциалдык сканирлөө калориметриялык (ТГ/ДСК) анализдин жыйынтыктары берилген. Алынган продуктылар аба чөйрөсүндө 5000Cга чейин жогорку термостабилдүүлүктү көрсөттү. Бул диапазондо массада олуттуу өзгөрүүлөр байкалган жок, бул ажыроо же кычкылдануу процесстеринин жоктугун далилдейт. Негизги экзотермиялык эффект 619 0C температурада катталып, үлгүнүн массасынын көбөйүшү менен коштолгон, бул карбиддик компоненттердин кычкылдануусун жана TiO₂, V₂O₅ жана MoO₃ оксиддеринин пайда болушун көрсөтөт.