(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Изилдөөлөр көрсөткөндөй, Суусамыр өрөөнүнө экспедициялык сапарлардын натыйжасында биз Melilotus officinalis (L.) өсүмдүк коомдоштуктарын табигый жашоо чөйрөсүндө каттадык. Бул изилдөөнүн максаты - изилденген түрдүн геоботаникалык жана экологиялык мүнөздөмөсүн, ошондой эле анын дарылык касиеттерин жана келечекте колдонуу мүмкүнчүлүгүн берүү. Изилдөөнүн жыйынтыктары фармацевтикада, геоботаникада жана экологияда биологиялык ар түрдүүлүктү сактоо жана дарылык максатта чийки зат катары колдонулушу мүмкүн.