(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Жол Күнгөй, Кичи Талдык, Чарача, Кош Жылга аймактарында өскөн тешикчелүү сары чай (Hypericum perforatum L.) чийки корунун учурдагы ресурсунун абалы изилденген. H. perforatum үстөмдүк кылган жана субдоминанттуу болгон жамааттар көрсөтүлдү. H. perforatum сырьёсунун биологиялык жана эксплуатациялануучу запастары аныкталды.