(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул иш этанолдо импульстуу плазманы колдонуу менен анизотроптук, катуу магниттик FePt нанобөлүкчөлөрүнүн синтезин сунуштайт. Синтезделген ирээтсиз A1 тибиндеги FePt нанобөлүкчөлөрү вакуумдук меште 400oC температурада күйдүрүүдөн кийин ирээттүү L10-FePtге айланган. Түзүлүшү, морфологиясы, өлчөмү жана магниттик касиеттери XRD, HR-TEM жана VS-магнитометрлердин жардамы менен изилденген