(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада Баткен мамлекеттик университетинин (БатМУ) аймактагы жергиликтүү эл менен болгон социалдык-агартуучулук кызматтташтыгы жөнүндө маалыматтар берилген. БатМУ өзүнө тиешелүү өзгөчөлүктөргө ээ. Аймактын элдеринин интеллектуалдык потенциалын жана этномаданий жетишкендиктерин сактоо, жогорку билим берүүнүн социалдык маанисин жогорулатуу, заманбап технологияларды киргизүүнүн неизинде сапаттуу билим берүүнү касмсыз кылуу. Аймактын социалдык-экономикалык, маданий өнугүүсү ал жерде жайгашкен аймактык жогорку окуу жайлардын мүмкүнчүлүктөрүнө, окутуучулук курамдын потенциалына, алардын өз элине кызмат кылуу ниетине, калктын илим, билим, маданий керектөөлөрүн эске алуу менен жүргүзүлүүлүчү ишмердүүлүгүнө жараша болот. Баткен областы болуп түзүлгөндүгү менен аймактык университеттин ачылышы, анын азыркы учурдагы өнүгүүсү Кыргызстандын түштүк аймагынын өнүгүүсүндөгү жаңы барактарды ачты. Буга байланыштуу учурдагы БатМУнун Баткен областынын социалдык-экономикалык, маданияй өнүктүрүү жана жергиликтүү калктын жогорку билимге болгон муктаждыгын канааттандыруу боюнча ишердүүлүгүнүн мазмуну жана ишке ашыруу жолдору каралат.