(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада Кыргызстандын көрүнүктүү окумуштуусу, химия илимдеринин доктору, профессор, Кыргыз Республикасынын Улуттук илимдер академиясынын академиги Бектемир Мурзубраимовдун илимий-педагогикалык жана коомдук ишмердүүлүгүнүн негизги багыттары талданат. Окумуштуунун көп кырдуу эмгек жолу, илимий мектеп түзүүдөгү ролу, жогорку билим берүүнү өнүктүрүүгө кошкон салымы, таланттуу муундарды тарбиялоодогу жетекчилик миссиясы жана коомдук-социалдык позициясына илимий баа берилет. Ошондой эле Мурзубраимовдун ишмердүүлүгүнүн улуттук билим берүүнүн өнүгүшүнө тийгизген таасири каралат.