(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул эмгекте курорттук аймактардагы муниципалитеттерде жүргүнчүлөрдү ташуучу транспорттун иштеши талданат. Бул макалада иштелип чыккан сунуштар негизинен Зомин санаторийинде коомдук транспорттун көпчүлүк объектилери менчиктештирилип кеткендигине жана көп сандагы жеке жүк ташуучулар. жана жүргүнчүлөрдү ташууну уюштуруу менен алектенген чакан жеке ишканалар пайда болгондугуна негизделген, демек, жүргүнчүлөрдү ташууну башкаруунун региондук системасын анын уникалдуу жана спецификалык өзгөчөлүктөрүн эске алуу менен карап чыгуу зарылчылыгы айтылды. Бул учурда негизги максаттарды жана милдеттерди белгилөө суроо-талапты канааттандыруу үчүн күч-аракетти жогорулатууга кызмат кылат.