(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада стационардык эмес жарыктандыруунун моментинде алардын көлөмүндө болуп жаткан физикалык процесстерди математикалык моделдөөнүн жардамы менен фотоэлектрдик энергияны өзгөрткүчтөрдү теориялык изилдөөнүн ыкмалары жана натыйжалары берилген. Эркин электрон чогултуу коэффициентинин динамикасы, чыңалуунун өзгөрүшү жана импульсивдүү жарыктын таасири астында фототоктун маанилери көрсөтүлгөн. Моделдөө иштеринин негизги параметрлери көрсөтүлүп, ар кандай жутуу коэффициенттери жана жарык интенсивдүүлүгү үчүн Q(t) жана u(t) убакыттын өзгөрүшү симуляция жолу менен көрсөтүлгөн. Изилдөөлөр Фоктун мыйзамын жана Эйнштейндин мамилелерин, Грин жана Гаусс функцияларын колдонушкан