(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Акыркы жылдары күн энергиясы системалары кайра жаралуучу энергия булактарынын арасында кеңири таралды. Атап айтканда, күн энергиясынын жылуулук жана электрдик касиеттерин пайдалануу келечектүү болуп эсептелет. Күн батареялары күн энергиясын электр энергиясына айландыруу үчүн колдонулат. Күн панелдери кичинекей күн батареяларынан турат. Күн батареялары оптикалык, электрдик жана жылуулук жоготууларга дуушар болушат. Бул изилдөө долбоору күн батареяларынын оптикалык касиеттерин жакшыртууга багытталган. Изилдөө эки тараптуу сезүүчү күн батареясынын жардамы менен жүргүзүлгөн.