(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул эмгекте Кыргызстандын түштүгүндөгү керамикалык чийки заттын мүнөздөмөлөрү, түзүлүшү жана касиеттери изилденип, керамика өндүрүшүндөгү потенциалдуу колдонуу чөйрөлөрү келтирилген. Керамикалык материалдарды өндүрүү үчүн бул сырьёлорго кызыгуу алардын уникалдуу технологиялык, техникалык, эксплуатациялык жана физика-химиялык касиеттеринен келип чыгат. Перспективдүү кендер аныкталып, оптималдуу керамикалык композициялар сунуш кылынды. Үлгүлөрдүн физикалык химиялык, минералогиялык жана технологиялык касиеттери изилденген