(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада гуминдик комплекстерди, минералдык компоненттерди жана биологиялык активдүү кошулмаларды камтыган инновациялык биопрепараттар жөнүндө маалыматтар берилген. Биопрепарат өзүнүн уникалдуу составынан улам кыртыштын агрофизикалык касиеттерин, анын ичинде структуралык түзүлүшүн, сууну кармоо жөндөмдүүлүгүн жана тыгыздыгынын туруктуулугун жакшыртаары аныкталган. Биопрепараттын минералдык компонентине — аморфтук кремний диоксидине өзгөчө көңүл бурулат, ал кыртыштагы минералдардын структурасын жана циркуляциясын жакшыртат.