(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул иштe айыл-чарба өсүмдүктөрүнүн вегетациялык индекстеринин математикалык формулаларын анализдөө каралат. Вегетациялык индекстер белгилүү бир аймактагы өсүмдүктөрдүн абалын жана өсүшүн баалоодо күчтүү курал болуп эсептелет. Татаал математикалык формулаларды колдонуу менен бул индекстер, Жерди аралыктан зонддоонун мүмкүнчүлүктөрүн, спутниктин сүрөттөлүштөрүн пайдаланып, өсүмдүктөрдүн жалпы абалы жана өндүрүмдүүлүгү жөнүндө баалуу маалыматтарды бере алышат.