(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Иш табигый тоо тектеринин жеринде локалдуу жогорку температурада эритилип, андан соң башкарылуучу муздатуу аркылуу түзүлгөн монолиттик жол каптамасы боюнча автордук концепцияны өнүктүрөт. Кыргызстандын тоолуу аймактарында технологияны колдонууга болгон алгы шарттар келтирилет; технологикалык схема сунушталат (негизди даярдоо — жогорку температурада ысытуу — эритмени тегиздөө — градиенттик муздатуу); тектерди тандоо критерийлери жана алдын ала долбоордук сыноолордун методикасы сүрөттөлөт. Инженердик чектөөлөр (термошок, бир тектүү эмес кристаллдашуу, подложка менен жабышуу), эмгек жана өнөр жай коопсуздугу (HSE) маселелери жана пилоттук валидация программасы талкууланат.