(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул билдирүүдө зыянкеч курт-кумурскалардын популяциясынын реакция нормасын өзгөртүү концептуалдык схемасы сунушталат, ал тышкы шарттар туруктуу болгондо массалык көбөйүүнүн очокторунун пайда болушунун негизги себеби болуп калышы мүмкүн, r-стратегиядагы түрлөрдүн аныктамасында өзгөртүү сунушталат.